JazSem Rebeka in živim v Ilirski Bistrici. Imam 12 let (letos bom 13) in trenutno hodim v 7.a razred. Zelo rada imam živali, najljubša sta mi mačka in pes. Naj. pasma psa mi je airedale terier. Rada pa imam seveda tudi mešančke. Rada igram kitaro, berem knjige, se ukvarjam z živalmi, pišem po forumih.... Začela sem tudi z junior handlingom. Čisto svojega psa pa na žalost še vedno nimam... Ampak sta pa 2 skoraj da moja, tako da nisem čisto brez izkušenj (je pa res da jih nimam veliko). Čisto moj je le Kiki, Čupa tudi živi z mano in je kot moja, čeprav je uradno sestrina, Pejča pa je družinska. Dix, Mura in Dino pa niso moji, ampak jih imam res rada in vse. Če vas kaj zanima kar vprašajte!
KikiJe prvi čisto moj muc. Je (z)mešanec, star dobro leto. Rojstni dan ima 10. aprila. V leglu je bil le on in njegova sestrica Čupa, mama je muca babičine sosede (siva mešanka), oče pa babičBučko (ki se je žal izgubil). Kiki je bolj lene sorte, ampak ko se razigra pa ga ne moreš ustaviti. Posebno je navezan na mojega očeta, čeprav sem se od vedno jaz največ z njim ukvarjala. Ima pa tudi mene rad seveda... Pa še par lastnosti Kikija: zelo rad ima vse vrste škatel, rad se baše v majhne kotičke. tudi če ga dražiš z roko ali igračo te ''napade'' v obraz (oči!), večno dneva prespi, ponavadi se zvečer igrava..... Najprej Kikijeva mama:
Pa očka Bučko:
In še naš norček:
ČupaJe sicer uradno sestrina, ampak itak živimo skupaj tako da ni razlik med njo in Kikijem. Je od Kikija sestrica in se imata zelo rada, saj sta skupaj že od vedno. Čupa je malo bolj živahna kot Kiki, pa tudi veliko več mijavka. Zelo rada se boža in ''muca'', čisto nikoli pa ne spi v naročju. Je res sitna mačka
... Itak pa večino informacij ki pišejo za Kikija velja tudi zanjo. Samo še da povem da sta oba izključno notranja, le na zamreženem balkonu sta rada, sta tudi sterlizirana/kastrirana.
PejčaJe družinska želva, rumenovratka. Mislim da je stara kakih 5 let ampak res nisem sigurna (ni od vedno pri nas). Kupili so jo v trgovini ko je bila še čisto majhna, kupili so jo za rojstni dan enemu prijatelju. Potem pa jo čez kakšno leto ta več ni mogel imeti pa jo je dal nam. O njej pa ni dosti za povedati tako da kar takoj slikce:
DixDix je pes mešanec, v njem je sigurno nekaj zlatega prinašalca. Uradno je sicer sestrin, v resnici pa od starih staršev. Živi zunaj... Je zelo živahen, da se ga navdušiti za igro in trike, pa tudi hrano ima rad. Najraje skače, teče in se crklja. Sigurno bi blestel v agilityju, ta dejavnost mu je prav pisana na kožo (ampak na žalost lahko delava le ''home agility''). Ko je bil majhen so ga prodajali neodgovorni ljudje, kupil ga je stric iz vasi, ki ga je imel skupaj z njegovo sestrico kar v hlevu (sestricaje naslednji dan umrla - nanjo se je vlegla krava). Jaz in sestra, ki sva bili takrat stari 6 in 9 let sva si zaželeli psa in vzeli smo Dixa. Seveda nismo imeli najmanjšega pojma o psih in nastradal je Dix, saj moramo zdaj odpravljati vzgojne napake.
MuraJe muca starih staršev. Mislim da ima 7 let. Je bolj neodvisna in živahna kot moja razvajenca, ampak ko sem pri babici pride vedno, brez izjeme v naročje k meni in uživa. Se pa tudi rada igra in upleni ogromno ptičev in miši, ki jih niti ne poje... Ko je bila majhna je bila zelo živahna, s starostjo pa se je malo umirila. Mura se tudi zelo boji psov. Imela je eno leglo, v katerem so bile 3 mucke (Bučko, Ajšo in Miša), potem pa smo jo sterilizirali. Je zunanja.
DinoJe pes sosedov, živi v pesjaku za našim blokom. Jaz pa ga že 2 leti (od mladička) vsak dan peljem na sprehod. Učim ga tudi trikce, igrava se, ga negujem, vzamem s seboj na izlete.... In čeprav boste verjetno rekli da ga vozim le na sprehode in to ni nič takega imava z Dinotom res dober odnos, je kot moj (seveda ga imajo lastniki enako radi) in me upošteva... Z lastniki hodi na lov, opravljen ima PNZ. Njegovih slik pa (na žalost) ne bo, ker ni moj pa da ne bo kaj narobe slučajno....